Bloemen verzorgen

Wilt u zo lang mogelijk van uw boeket genieten? Verzorg ze dan optimaal en volg de volgende stappen op.

 

Schuin afsnijden

Als een boeket langer dan een paar minuten zonder water staat drogen de ‘wonden’ uit, waardoor ze minder goed water kunnen opnemen. Snijdt daarom ongeveer 3 cm. schuin van de stelen af met een scherp mesje. Een botte tang zorgt ervoor dat de stelen worden afgeknepen, waardoor ze minder goed water kunnen opnemen.

 

Zo snel mogelijk in een  schone vaas zetten.

Bloemen houden van water! Daarom is belangrijk dat het boeket zo snel mogelijk in het water wordt gezet, zodat ze weer water kunnen opnemen. Zorg dat de vaas goed schoon is, maak eventueel schoon met een beetje chloor. Om meerdere redenen adviseren we een glazen vaas. Aan de wand van een glazen vaas vormen zich minder snel bacteriën, u kunt goed zien of er nog voldoende water inzit en of het water nog wel schoon is of dat het ververst moet worden.

 

Snijbloemenvoeding

Bij elk boeket leveren we een zakje snijbloemenvoeding, voeg dit toe aan het water. U kunt gewoon kraanwater gebruiken. De voeding zorgt ervoor dat de bloemen lang mooi blijven en mooi in bloei komen.

 

De juiste plek

Bloemen houden niet van zon, tocht of warmte. Door warmte en tocht wordt het verlies van vocht versnelt bij bloemen, waardoor ze eerder slap gaan hangen. Zet de bloemen ook niet in de buurt van de fruitschaal. Fruit ondergaat namelijk een rijpingsproces, bij dit rijpingsproces komt ethyleengas vrij. Dit gas is schadelijk voor de bloemen en ze zullen daardoor minder lang mooi blijven.

 

Blad en uitgebloeide bloemen

Om vervuiling van het water te voorkomen, is het belangrijk dat er geen blad in het water komt. De bladeren gaan namelijk in het water rotten. De doorns van rozen kunnen gewoon aan de steel blijven. Uitgebloeide bloemen kunt u het beste uit het boeket halen. Zij bevuilen het water en de bacteriën tasten de andere bloemen aan.